top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSarah Van de Casteele

Gezocht: jouw blinde vlek

Bijgewerkt op: 10 jul. 2020


Wat is mijn missie? Wat doe ik hier op deze bol? Heavy... vragen die je niet zomaar eventjes beantwoordt. Veel mensen zijn op zoek naar hun missie. Maar wat moet je daar nu voor doen? Waar begin je in godsnaam?


Ook mijn missie ontstond uit lessen die ik zelf moest leren. Mijn belangrijkste lessen: geloven in mezelf en mijn kracht heruitvinden.

Een eigen bedrijfje opstarten, vrijheid vinden, ... ik had mijn groostste verlangens volledig opgeborgen. In de kast gestoken, onder de mat geveegd, geen aandacht meer gegeven. Op het moment dat ik bijna had toegegeven aan de gedachte dat ik voor eeuwig zou moeten werken voor een baas en dat ik niet meer kon ontsnappen, zei er plots iets in mij: “Stop!”


Ik besloot toen, op dat moment, dat ik moést uitzoeken wat me ervan weerhield om te durven kiezen voor mijn droom. En ik deed iets radicaals. Ik nam ontslag. Een enorme bevrijding. Maar kort daarna overspoel door angst. “Gaat dit wel lukken?” “Hoe moet ik hiermee beginnen?” “Wat als het misloopt?” “Wat als we in de schulden belanden?” “Wat als we geen eten meer hebben? Onze kinderen zouden verhongeren...” “Moesten we dan uiteindelijk ons huis gaan verkopen?”

Maar ik had de knoop inmiddels doorgehakt dus ik moest verder. Het verlangen naar die vrijheid was zo groot, dat ik besloot mijn angsten onder ogen te komen. Want – hey – what’s the worst that could happen? Right?

Stel dat die dingen inderdaad zouden gebeuren, wat gebeurt er dan? Dan zijn we dakloos en moeten we opzoek naar onderdak. Of ik zou mijn ouders of vrienden om hulp moeten vragen. En om hulp vragen is echt het allerlaatste waar ik voor zou kiezen. Want dan moet ik toegeven dat ik heb gefaald.


Door die vraag keer op keer bij mezelf te herhalen, kwam ik uiteindelijk bij de kern. Mijn diepste angst: faalangst, bang om wat anderen zouden kunnen zeggen, bang om dierbaren te verliezen, bang om te sterven zonder echt geleefd te hebben. Het onder ogen zien van mijn angst, was het een eerste stap in de goede richting. Ik zou het iedereen willen meegeven.


Neem een notaboekje en een stylo. Stel je die ene vraag opnieuw en opnieuw. Laat je leiden naar je diepste kern, naar de blinde vlek: jouw angsten. Het is de eerste stap naar jouw missie.

#verandering #angst

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page